Eric Artz

Mijn naam is Eric Artz

Ik ben in 2003 afgestuurd als fysiotherapeut aan de HAN te Nijmegen.Na mijn afstuderen ben ik een jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut bij fysiotherapiepraktijk Kuiken-Siljee te Renkum. Hierna ben ik tot 2007 als fysiotherapeut werkzaam geweest in Oberhausen (Dld).

In februari 2007 ben ik als zelfstanding fysiotherapeut gaan werken in Arnhem bij therapeutisch centrum sonsbeek. Ik heb hier 6 jaar met veel plezier gewerkt naast mijn collega’s Tineke Oostijen en Ellen Ijspeert (beide acupuncturist). Toen ik de kans kreeg om mijn praktijk voort te gaan zetten binnen het gezondheidscentrum Onder de Linden hoefde ik hier niet lang over na te denken.

Al enige tijd wilde ik een grotere ruimte om mensen nog beter te kunnen begeleiden in hun weg naar herstel van de klachten. Daarnaast biedt de nieuwe praktijk ook mogelijkheden om mensen onder begeleiding te laten sporten, wat voorheen niet mogelijk was.

Samen met mijn collega Madelon Spekschoor (Fysiotherapeut en Kinderfysiotherapeut) hebben we besloten dat bij de nieuwe praktijk ook een nieuwe naam past en zo is Fysiotherapie Movendo ontstaan.

Naast mijn werkzaamheden als algemeen fysiotherapeut ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om de behandelingen te optimaliseren, vandaar dat ik in 2006 ben gestart met de opleiding tot Master in de Manuele Therapie aan de SOMT te Amersfoort. Deze opleiding heb ik in 2010 met succes afgerond.

In de jaren dat ik als manueel therapeut werkzaam ben, heb ik gemerkt dat het een goede keuze is geweest deze opleiding te volgen. Het biedt me zoveel meer handgrepen bij het onderzoeken en behandelen van lichamelijke klachten.

Ik hoop nog jaren met veel plezier en enthousiasme mijn werk als fysiotherapeut en manueel therapeut voort te kunnen zetten in het prachtige voormalige schoolgebouw waarin de praktijk nu gevestigd is.